Na Sokocu je danas otvorena Visoka škola za uslužni biznis, na kojoj su upisani studenti na smjerove preduzetništva i finansija, zatim sporta i bezbjednosti, te poslovne informatike, turizma i ugostiteljstva.Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Radomir Kezonović je ozvaničio početak rada škole i rekao da je podizanje prosječnog nivoa obrazovanja stanovništva najdirektniji način da bude ostvaren napredak regije Istočnog Sarajeva i cjelokupne Republike Srpske (RS).

Školske prostorije osveštao je njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Nikolaj, koji je istakao da je visokoškolsko obrazovanje u BiH započelo osnivanjem sarajevske Bogoslovije, prije tačno 126 godina.

Direktor ove obrazovne ustanove Zoran Milošević rekao je da je škola počela sa radom školske 2007/2008. godine riješenjem Ministarstva prosvjete RS i napomenuo da su kvalitetni nastavni planovi i programi bili preduslov za uspostavljanje legalnog i legitimnog rada.

Načelnik opštine Sokolac Dragan Cvijetić i direktor Visoke škole za uslužni biznis Zoran Milošević potpisali su danas i ugovor o saradnji ove lokalne zajednice i visokoškolske ustanove.

Visoku školu za uslužni biznis upisala je 250 studenata iz RS i okruženja.