Svečanom dodjelom diploma Visoka škola za uslužni biznis u Sokocu juče je obilježila deceniju uspješnog rada.

Od samog osnivanja pa do danas u ovoj ustanovi su se trudili da prave pomake i poboljšavaju kvalitet svog poslovanja. Danas je VUB akreditovana visokoškolska ustanova i njeni programi i zvanja su u skladu sa Bolonjskom deklaracijom. Fakultet sa velikom pažnjom prati savremena naučna dostignuća i ta znanja nastoje da prenesu na studente kroz adekvatne nastavne planove i programe.

Vršilac dužnosti direktora ove obrazovne ustanove Ognjen Bakmaz istakao je zadovoljstvo što je još jedna generacija, deseta po redu, uspješno završila svoje školovanje.

– Zahvaljujem svim studentima, današnjim diplomcima, što su se odlučili da svoja znanja i umjeća stiču kod nas. Nadam se da smo opravdali njihovo povjerenje i da će im to biti od koristi u budećem radu. Podsjećam da je VUB 2014. godine stekao sve potrebne akreditacije i da je ova škola kao takva prepoznatljiva u Bosni i Hercegovini, rekao je Bakmaz.

Ovogodišnjim diplomcima diplome je uručio predsjednik Senata Visoke škole za uslužni biznis prof. dr Aco Bobić prisjećajući se prvih dana rada ove obrazovne ustanove.

– Na samom početku nije bilo lako izboriti se za mjesto prestižne visokoškolske ustanove. Uz pomoć stručnog kadra ali i lokalne zajednice VUB je iz godine u godinu rastao i širio svoje studijske programe. Svake godine povećavao se broj studenata što je dokaz da smo uspješno obavljali svoj posao. Želja nam je da tako bude i u budućnosti, da što više mladih ljudi stekne potrebno znanje i da budu naši najbolji ambasadori u ustanovama i organizacijama za koje će raditi, istakao je Bobić.

Ivana Ignjatović studirala je na odsjeku Javna uprava i bezbjednost. Kako kaže imala je priliku da studira i na državnom fakultetu, ali se ipak odlučila za privatnu školu, istakavši neke od njenih prednosti.

– Danas kad sam stekla diplomu i kad se osvrnem na period studiranja mogu da kažem da sam jako zadovoljna kako stečenim znanjem, tako i adekvatnim uslovima koje pruža ova škola. Imala sam priliku da tokom obrazovanja slušam predavanja eminentnih profesora iz BiH, Crne Gore, Srbije, Kine, Rusije… Nadam se da ću uskoro moći i u praksi da primjenjujem svo stečeno znanje, poručila je Ignjatović.

Vizija VUB-a u narednom periodu jeste ostvarivanje saradnje sa uspješnim kompanijama u BiH, regionu i šire te prepoznatljivost na tržištu rada.