Povodom 17. novembra – Dana škole, u prostorijama VUB-a upriličena je svečana dodjela diploma jedanaestoj generaciji studenata. Uručeno je stotinu osamdeset diploma studentima koji su pohađali studijske programe: Pravo, Ekonomija i poslovanje, Političke nauke, Poslovna informatika i Preduzetništvo i finansije.

Na svečanoj dodjeli diploma, uručeno je stotinu osamdeset diploma. Svi studijski programi na ovoj visokoškolskoj ustanovi su akreditovani, a programi i zvanja su u skladu sa Bolonjskom deklaracijom.

Pokrajinski sekretar za nauku i tehnički razvoj AP Vojvodine i jedan od osnivača Visoke škole za Uslužni biznis Istočno Sarajevo–Sokolac, profesor doktor Zoran Milošević pozdravio je ctudente i sve prisutne u svečanoj cali VUB-a:

– Mislim da ste upravo formalnim obrazovanjem, ako ništa, stekli znanje o tome šta ne znate, jer ono što vas čeka u budućnosti jeste permanentan rad kako na sebi tako i na svom okruženju. Naravno, kada kažem na okruženju mislim na ono stručno okruženje, ali je isto tako važno i da komunicirate sa onim drugim faktorima koji determinišu vaš uspjeh. Vi se morate boriti za institucije, jedan čovjek ne znači ništa – poručio je Milošević.

Kroz jedanaest godina postojanja VUB-a prošao je veliki broj studenata.

– Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je veliki broj studenata naše škole našao posao u referentnim ustanovama, tako da su opravdali postojanje ove ustanove i svoje diplome – rekao je predsjednik Senata Visoke škole za Uslužni biznis u Sokocu prof. dr Aco Bobić, koji je diplomiranim studentima i ove godine uručio diplome.

Ovaj fakultet sa velikom pažnjom prati savremena naučna dostignuća i upravo ta znanja nastoji da prenese na studente.

Ivana Grujić, studirala je na odsjeku Pravo:

– Vrlo sam zadovoljna ostvarenim rezultatima studiranjem na ovoj Visokoškolskoj ustanovi, dobila sam diplomu diplomiranog pravnika upravnih poslova i nadam se da će moja diploma dati meni još bolji uspjeh u poslovima za koje sam se ja odlučila.

„Učite iz knjiga, ali i iz života. Pred vama su godine rada i dokazivanja. Želimo da uspjeh i samo uspjeh postane vaša navika“, poručuju iz Visoke škole za Uslužni biznis u Sokocu.