Direktor Visoke škole za uslužni biznis, Sokolac MSc Ognjen Bakmaz sa saradnicima i studentima škole prisustvovali su Međunarodnom Sajmu obrazovanja „Putokazi„ u Novom Sadu koji je održan od 6. do 9. marta.

Obraćajući se prisutnima na otvaranju Sajma, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević naglasio je da je obrazovanje zajednički putokaz u bolju budućnost.

Sajam obrazovanja „Putokazi“ je još jedna dobra prilika da bolje razumemo ulogu obrazovanja u modernom društvu i dinamiku promena koje ne određuje politika, nego znanje i njegova involviranost u kvalitet svakodnevnog života, rekao je Milošević i dodao da su fakulteti i visoke škole mesto, gde se generiše znanje.

Na Sajmu obrazovanja predstavlja se oko 500 obrazovnih profila i očekuje se da „Putokaze“ poseti više od 5.000 učenika srednjih škola.

U ime Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske prisutne je pozdravila pomoćnica ministra, Radmila Pejić.

„Republika Srpska i Srbija imaju zajedničku budućnost. Njihova budućnost su mladi ljudi Republike Srpske koji nastavljaju školovanje u visokoobrazovnim ustanovama u Srbiji“, kazala je Pejić.