Foto: J.Marinković

Na Visokoj školi za uslužni biznis u Sokocu, povodom Dana škole, upriličena je svečana dodjela diploma dvanaestoj generaciji studenata. Ove godine uručeno je 185 diploma, stečenih na šest studijskih programa.

Prisutne je pozdravio v.d. direktora VUB-a MSc Ognjen Bakmaz, poželivši diplomcima sreću u budućnosti.

Foto: J.Marinković

-Još jedna uspješna godina rada je iza nas. Izveli smo sjajnu generaciju diplomiranih studenata na trogodišnjim i četvorogodišnjim studijama. Podsjećam da su svi studijski programi akreditovani i licencirani od strane Međunarodne agencije za akreditovanje. Posebna je čast što sve ove godine opstajemo i što smo prepoznati, a to nam dokazuje podatak da u novoj školskoj 2019/2020. godini imamo upisanih 540 studenata – istakao je Bakmaz.

Foto: J.Marinković

Visoka škola za uslužni biznis u Sokocu osnovana je 2007. godine u Sokocu sa željom da postane regionalni centar modernog obrazovanja. Da je u postavljenim zadacima uspjela ocjenio je predsjednik Senata VUB-a profesor Aco Bobić.

-Najbolji pokazatelj ostvarenog uspjeha je velika zainteresovanost studenata iz Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, a mnogi od njih danas se nalaze na raznim važnim pozicijama i samim tim najbolji su ambasadori naše škole. Trenutno smo u fazi akreditacije, procedura teče po planu, te očekujemo da će uskoro biti završena. Svršenim studentima želim mnogo uspjeha, da nas na pravi način prezentuju, te da ne zaborave da su im naša vrata i dalje otvorena i da ćemo uvijek biti prijatelji – dodao je Bobić.

Foto: J.Marinković

Svečanu dodjelu diploma, svojim nastupom, uveličali su studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.