Visoka škola za uslužni biznis Istočno Sarajevo – Sokolac bila je jedan od koorganizatora desete međunarodne naučne konferencije o društvenom i tehnološkom razvoju – STED 2021 koja je održana u hotelu Leotar, Trebinje u periodu od 3. do 6. juna.

Na ovogodišnjoj konferenciji u organizaciji Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment Banja Luka učestvovalo je više od 300 autora i koautora sa brojnih univerziteta, naučnih institucija, istraživačkih centara iz 11 različitih evropskih zemalja, koji predstavljaju svoje radove o najnovijim dostignućima iz različitih oblasti nauke.

U trodnevnom radu Konferencije predstavljeno je 126 naučnih radova iz oblasti: ekologije, energetske efikasnosti, ekonomije, menadžmenta, prava, inženjerstva, tehnologije, psihologije, zdravstvenih nauka i obrazovanja.

Konferencija je okupila naučnike iz Srbije, Turske, Slovačke, Rumunije, Jermenije, Češke, Sjeverne Makedonije, SAD, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Učesnici panela pod nazivom “Pametni gradovi – gradovi budućnosti” pored gradonačelnika Ćurića bili su i predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić, profesor Fakulteta za logistiku Univerziteta u Mariboru prof. dr Bojana Rosija, predstavnik Privredne komore Republike Srpske Aleksandar Ljuboje i doc. dr Nikša Grgurević, nastavnik Univerziteta PiM i Fakulteta za menadžment iz Herceg Novog.