Visoku  školu za uslužni biznis u Sokocu su dana 25.06.2021. godine posjetili  predstavnici Erasmus + kancelarije u Bosni i Hercegovini za područje visokog obrazovanja – gosp. Suad Muhibić, direktor i gđa. Mahira Zonić, projektni oficir. Tom prilikom menadžmentu škole i kancelariji za međunarodnu saradnju predstavili  su Erasmus + program Evropske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport.

Opšti cilj programa je cjeloživotnim učenjem podupirati obrazovni, profesionalni i osobni razvoj ljudi u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta u Evropi i šire, što pridonosi održivom rastu, kvalitetu radnih mjesta, socijalnoj koheziji, podsticanju inovacija te jačanju evropskog identiteta i aktivnoga građanstva. Program je kao takav biti bitan instrument za izgradnju evropskog prostora obrazovanja i podupire provedbu evropske strateške saradnje u području obrazovanja i osposobljavanja.

Naši posjetioci su nam predstavili mogućnosti u okviru Erasmus + programa

  • Erasmus Mundus Joint Masters
  • Erasmus Mundus Design Measures

Za koje je rok za dostavljanje ponuda bio do 17. juna ove godine, kao i

  • Aktivnosti Jean Monnet

Rok za dostavljanje ponuda je bio otvoren do 2. juna 2021. godine.

Posebna pažnja na info sesiji posvećena je predstavljanju mogućnosti u okviru programa za koje će poziv biti otvoren na jesen ove godine, a to su:

  • Medjunarodna kreditna mobilnost
  • Izgradnja kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja.

Više informacija o samom programu i provođenju njegovih aktivnosti dostupno je u programskom vodiču:

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/programme-guide_en