Juče je u prostorijama Visoke škole za uslužni biznis obilježen početak nove akademske 2023/2024. godine.

Uz prisustvo predstavnika Studentskog predstavničkog tijela, studentima 17 generacije akademskog studija obratio se direktor Visoke škole dr Ognjen Bakmaz i nastavnica mr Ivana Đurić – Mojsilović, članica Centra za međunarodnu saradnju.

U prigodnom govoru, pored riječi dobrodošlice dr Ognjen Bakmaz, posebno je istakao vrijednosti studijskih programa škole koji su u velikoj meri koncipirani na iskustvima savremene prakse i teorijskih dostignuća nastalih u naučno-stručnoj djelatnosti istraživača. Stim u vezi, s ponosom je istakao, da je škola angažovala profesore – ugledne reprezente naučnih oblasti bezbjednosti, javne uprave, prava, političkih nauka, ekonomije, informatike . . . koji su istovremeno  i vrlo posvećeni u prenošenju znanja i vještina na studente. U moderno opremljenim učionicama, nastava se odvija uz korišćenje savremene opreme uz mogućnost pristupa EBSCO biblioteci preko čijih servisa je dostupna baza publikacija u okviru različitih naučnih oblasti. Takav pristup u ostvarivanju ciljeva visokog obrazovanja – učenje kao proces institucionalnog ali i stalnog – celoživotnog, usavršavanja pojedinca rezultira i činjenicom da je Visoka škola za uslužni biznis akreditovana visokoškolska ustanova, čije su diplome priznate u BiH, region i širem evropskom okruženju i,ne bez osnova, već treću godinu, članica ugledne Međunarodne Internacionalne Asocijacije Univerziteta.  

Nastavnica mr Ivana Đurić – Mojsilović istakla je da je jedan od strateških ciljeva  unapređenje međunarodne saradnje i internacionalizacija Visoke škole. S tim u vezi u toku akademske 2022/2023. godine, Kancelarija za međunarodnu saradnju, uspostavila je saradnju sa značajnim brojem visokoškolskih institucija iz Zemalja EU i okruženja u okviru Erasmus projekta mobilnosti. Kao rezultat takvih napora Evropska komisija iz Brisela je 30.06.2023. godine dodijelila školi Erasmus povelju za visoko obrazovanje za perod od 2021-2027. godine.

Na kraju svečanog časa, nastavnica mr Ivana Đurić – Mojsilović održala je i prvo predavanje u akademskoj 2023/2024. godini u okviru predmeta „Engleski jezik 1“.