Svečanom akademijom obilježen završetak studija 16. generacije diplomaca Visoke škole. Studentima koji su završili osnovne akademske studije uručene su diplome iz oblasti ekonomije, prava, političkih nauka, javne uprave i bezbjednosti, preduzetništva i finansija i poslovne informatike.

Ceremoniji je prisustvovalo rukovodstvo škole, akademsko, administrativno osoblje, predstavnici Alumni udruženja kao i predstavici Studentskog predstavničkog tijela škole.

Direktor škole pozdravio sve prisutne i čestitao diplomiranim studentima na završetku studija. On je istakao važnost obrazovanja i naglasio kako je završetak studija samo početak njihove karijere, te im je poželio uspjeh u budućnosti.

„Uspješno okončanje reakreditacije ustanove, inoviranje studijskih programa, povećanje broja studenata, unapređivanje nastavnih procesa i proširenje kadrovskih potencijala Škole, samo su neki od rezultata kojima se ponosimo u ovoj akademskoj godini, koji nas obavezuju da nastavimo još brže ka ostvarenju svojih ciljeva“, istakao je direktor Ognjen Bakmaz.

Diplomiranim studentima se, pored direktora, ovom prilikom obratio, profesor Marko Milošević direktor Centra za međunarodnu saradnju i profesor Aco Bobić.

Profesor Milošević je prilikom svog obraćanja istakao da je 16 godina rada Visoke škole, kao obrazovne i naučne institucije, jubilej dostojan poštovanja, vredan prisećanja i podsjetio na ključne tačke razvoja u proteklih 5 godina, kao i na ostvarene rezultate međunarodne saradnje. U svom daljem obraćanju diplomcima, istakao je značaj Erasmus povelje dobijene od strane Evropske Komisije:

“Zahvaljujući ovoj povelji, VUB će u narednom periodu moći da konkuriše i učestvuje u projektima u okviru Erasmus+ programa. Studenti VUB-a će ubuduće biti deo međunarodnih projekata gde će moći da razmenjuju iskustva i znanja sa studentima iz drugih zemalja. Pored studenata, i profesori VUB-a će kroz saradnju sa kolegama iz evropskih zemalja imati priliku da se usavršavaju i unaprede svoju nastavu. Zahvaljujući visokom kvalitetu nastave, vrhunskoj tehničkoj opremljenosti i odličnom nastavnom kadru, VUB je postao nosilac ove povelje, koja će u narednom periodu doneti mnogo internacionalnih projekata kojima će nastavni proces biti podignut na još viši nivo“.

I ove godine kao i predhodne, dodijeljene su nagrade za najbolje studente koji su tokom školovanja ostvarili najveće prosječne ocijene i doprinjeli u afirmaciji i promciji škole. Nagrade su dodijeljene studentima Nikoli Pljevaljčiću sa studijskog programa Političkih nauka i Mirzi Kaljancu sa studijskog programa Poslovne informatike.