Direktor Visoke škole za uslužni biznis Doc. dr Ognjen Bakmaz učestvovao je na Međunarodnoj multidisciplinarnu konferenciji „Izazovi savremenog visokog obrazovanja“ – CCHE 2024 koja je održana na Kopaoniku od 29. januara do 2. februara.

Konferencija je imala za cilj da okupi istraživače, akademike i naučnike iz različitih naučnih oblasti i disciplina da podjele svoje jedinstvene perspektive na višestruke izazove i mogućnosti u savremenom visokom obrazovanju.

Prestižna manifestacija započela je uvodnim izlaganjem dr Branka Savića, profesora i predsednika Konferencije akademija i visokoškolskih ustanova Srbije (CAASS), koji je pozdravio i inspirisao sve učesnike. Profesor Savić je napomenuo da je ostvaren njegov san o stvaranju široke platforme za okupljanje velikog broja učesnika na temu visokog obrazovanja. On je napomenuo da su za plenarnu i redovnu sednicu podneta 404 rada iz 18 zemalja, kao i 19 studentskih radova, uz zahvalnost svima koji su učestvovali.

Dr Gabrijela Grujić, direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija Republike Srbije, obratila se skupu, naglašavajući značaj saradnje i inovacija u obrazovanju.

Takođe, poseban doprinos skupu dao je prof. dr Aleksandar Šević sa Triniti koledža iz Irske, koji je kao predsednik naučnog odbora podelio svoja razmišljanja o budućim trendovima u obrazovanju.

Ovaj događaj ostavio je snažan utisak na sve učesnike i dao novi poticaj za buduće inicijative u visokom obrazovanju.