Dana 23. maja 2024. godine, u prostorijama Visoke škole za uslužni biznis u Sokocu, održana je prezentacija projekta „Metaverzing“.

Poseban gost bila je Marija Hose Martinez, predstavnica Asocijacije za inovacije, obrazovanje i zapošljavanje za održivi razvoj – AIFED, Granada, Španija.

Događaj je započeo u 16:00 časova, uvodnim govorom doc. dr Ognjena Bakmaza, direktora Visoke škole za uslužni biznis. Direktor Bakmaz je istakao značaj ovakvih susreta za razmjenu znanja i iskustava.

Marija Hose Martinez je predstavila rad AIFED-a i grad Granadu, Španija, naglašavajući značaj međunarodne saradnje u oblasti obrazovanja i održivog razvoja.

Uslijedila je prezentacija na temu „Civilna saradnja između institucija: prioritet za Metaversing – projekat“, gdje je Martinez predstavila model saradnje koji je ovaj projekat razvio. Ona je istakla važnost saradnje između različitih institucija za postizanje zajedničkih ciljeva.

Tokom poslednjeg dijela programa, govorilo se o značaju podrške izborima za Evropski parlament iz zemalja kandidata. Događaj je završen diskusijom i pitanjima, gde su učesnici imali priliku da postave pitanja i razmjene mišljenja.

Ovaj događaj je dio METAVERSING projekta, koji je finansiran od strane EACEA i uključuje 12 organizacija iz 10 različitih zemalja.

Hvala svima koji su prisustvovali i doprinjeli uspješnosti ovog događaja!